Vaření a recepty

5 Tipů: Nejlepší recepty na horkou čokoládu

Inspirujte se recepty na horkou čokoládu! Jen si to představte. Venku padá sníh, vy se na něj díváte v teple domova z okna, oblečeni do teplého svetru a rukách držíte hrnek s horkou čokoládou. Takovou, která krásně voní a ještě lépe chutná. Ale nemusí to být jen klasická horká čokoláda. Je řada variant, které si můžete připravit v pohodlí domova. Pojďme se společně podívat na výborné recepty na tento lahodný horký nápoj.

Bílá horká čokoláda

Smíchejte bílou čokoládu s mlékem a vanilkovým extraktem a vytvořte lahodnou horkou čokoládu.

Ingredience:

  • 200 ml mléka
  • 100 g bílé čokolády (nasekané nadrobno)
  •  ½ lžičky vanilkového extraktu

 K podávání:

  •  1 lžíce šlehačky
  •  několik mini marshmallows
  •  1 lžička karamelové omáčky
  •  špetka cukrové sypání
  •  špetka mleté ​​skořice

Postup

  1. Vroucí vodu z konvice nalijte do hrnku nebo sklenice, aby se zahřála.  
  2. Zahřejte mléko v malém hrnci nebo v mikrovlnné troubě, dokud se nezačne vařit.  
  3. Vylijte horkou vodu z hrnku a přidejte čokoládu a vanilku.  
  4. Přelijte horkým mlékem a míchejte 30 sekund, dokud se čokoláda nerozpustí. 
  5. Dozdobte dle vašich preferencí.
Zátiší se skleničkou s bílou horkou čokoládou
Bílá horká čokoláda. Zdroj: Pixabay.com

Perníková horká čokoláda

Tato horká čokoláda vám rozvoní domov vůní Vánoc.

Ingredience:

  • 150 ml mléka
  •  50 ml 31% smetany
  •  ¼-½ lžičky hnědého cukru
  •  ½ pomeranče
  •  špetka mletého zázvoru
  •  špetka mleté ​​skořice
  •  1 hřebíček
  •  2 kapky vanilkového extraktu
  •  50 g hořké čokolády, nasekané

Postup: 

  1. Mléko, smetanu, cukr, pomerančovou kůru a koření smíchejte v hrnci a poté na mírném ohni přiveďte k varu.
  2. Sundejte z plotny a nalijte přes sítko do hrnečku.
  3. Nalijte teplé vyluhované mléko zpět do hrnce a vmíchejte vanilku a čokoládu, dokud se čokoláda nerozpustí a nebude hladká.
  4. Hotovou směs nalijte do hrnku a dozdobte šlehačkou a drcenou perníkovou sušenkou.

Kokosová horká čokoláda pro dospělé 

Vyšlehaná směs bílé čokolády, kokosového rumu a čerstvých kokosových lupínků.

Ingredience:

  • 150 ml plnotučného mléka
  •  25 g bílé čokolády
  •  25 ml rumu s kokosovou příchutí (Malibu)
  •  1 lžička jemně nastrouhané hořké čokolády
  •  1 lžička kokosových lupínků

Postup:

  1. Nalijte mléko do malého hrnce a poté jej ohřejte na střední teplotu, dokud se nezačne vařit, míchejte, aby se nepřipálilo. 
  2. Sundejte mléko z ohně, přidejte bílou čokoládu a promíchejte. 
  3. Jakmile se čokoláda rozpustí, umístěte hrnec zpět na oheň, aby se prohřála. 
  4. Přidejte rum s kokosovou příchutí a nalijte do hrnku.
  5. Pokud chcete, ozdobte hořkou čokoládou a několika opečenými kokosovými lupínky.

Oříšková horká čokoláda

Kopec čokoládové oříškové pomazánky dodá vaší horké čokoládě tu správnou chuť.

Ingredience:

  • 50 ml 31% smetany
  •  1 lžička čokoládové oříškové pomazánky (Nutella)
  •  150 ml plnotučného mléka
  •  25 g mléčné čokolády
  •  1 lžička nasekaných lískových ořechů (opražených)

Postup:

  1. Smetanu vyšlehejte do husté hmoty a poté vmícháme oříškovou pomazánku. Zamíchejte jednou nebo dvakrát, pokud chcete mramorový efekt.
  2. V malém hrnci na středním plameni zahřejte mléko, dokud nezhoustne.
  3. Stáhněte plamen a přidejte čokoládu. Za častého míchání nechte rozpustit, dokud nebude hladká.
  4. Horkou čokoládu nalijte do hrnku a přidejte šlehačku. Vršek posypte opraženými lískovými oříšky.
Hrnek s oříškovou horkou čokoládou
Oříšková horká čokoláda. Zdroj: Cookienameddesire.com

Veganská horká čokoláda

Pokud chcete udělat horkou čokoládu pro vegany, stačí pouze vyměnit klasické mléko za rostlinné.  

Ingredience:

  • 500 ml neslazeného rostlinného mléka
  • 1/4 hrnku veganských polosladkých čokoládových lupínků
  • 1 lžíce kakaového prášku
  • 1 lžíce cukru
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  •  1/4 lžičky soli

Postup: 

  1. Přidejte rostlinné mléko do malého hrnce na středním plameni ho zahřejte, asi 2 minuty.
  2. Snižte teplotu na mírný plamen. Přidejte čokoládové lupínky, kakaový prášek, cukr, vanilku a sůl.  Směs míchejte, dokud se čokoláda úplně nerozpustí.
  3. Sundejte z plotny a šlehejte, dokud se směs dobře nespojí.
  4. Nalijte do hrnků a ihned podávejte.

TIP! Cukr můžete vyměnit za datlový sirup a proměnit tak recept na zdravější verzi.

Bonus

Představíme si ještě jeden nevšední recept na horkou čokoládu.

Čokoládové bomby

Tyto čokoládové bomby můžete darovat i jako dárek.

Ingredience:

  • 200 g hořké čokolády
  •  6 lžic horké čokolády v prášku
  •  50 g mini marshmallows
  •  mléko

Postup: 

  1. Na plech dejte naplocho 12 silikonových půlkulových formiček (celkem získáte 6 čokoládových bomb).
  2. Rozpusťte hořkou čokoládu a horkou čokoládou v prášku.
  3. Pomocí cukrářského štětce nebo lžičky vytřete vnitřek formiček čokoládovou směsí, dokud nebudou všechny zakryté.
  4. Formičky vyklopte dnem vzhůru a přebytečnou čokoládu vytřepte na pečicí papír a seškrábněte vršek pomocí nože.
  5. Dejte zpět na plech a vložte na 10 minut do lednice, aby vše úplně ztuhlo. Pokud vám zbývající rozpuštěná čokoláda ztuhla, dejte ji rychle do mikrovlnné trouby, aby se rozpustila.
  6. Potřete druhou vrstvou čokolády ve formách, aby byly rovnoměrně pokryté.
  7. Znovu položte na plech a nechte 1 hodinu nebo přes noc ztuhnout v lednici.
  8. Po ztuhnutí opatrně vyjměte z formy. Jednu polovinu naplňte marshmallows a pomocí horké čokolády spolu dvě poloviny spojte.
  9. Pak už stačí jen ohřát mléko, vhodit do něj bombu a horká čokoláda je na světě!
Hrnek s mlékem a čokoládovou bombou
Čokoládové bomby. Zdroj: Thekitchn.com

K dobré horké čokoládě si ještě připravte domácí sušenky. Zkuste zdravé domácí cookies, protože život je o rovnováze.

Co říkáte na tento článek?

Pobavilo
0
Užitečné
0
Super
0
Nic moc
0
Trapas
0

Chci k tomu něco říci

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *