Jak na ...NezařazenéVaření a recepty

Jak si doma vyrobit mozzarellu snadno a rychle? Stačí 2 suroviny!

Jste milovníkem všeho italského, zejména kuchyně? Pak vám tento recept nesmí uniknout! Vyrobte si domácí mozzarellu za pomoci pouhopouhých 2 surovin a přeneste se tak během mžiku do slunné Itálie. Výroba totiž zabere jen pár minut.

Tip: Vydejte se na dovolenou do Itálie vlakem.

recept na domácí mozzarellu

Co potřebujete?

Největší výhoda domácí mozzarelly je, že na její přípravu vám postačí opravdu jen dvě suroviny: mléko a ocet. Co se týče kuchyňského náčiní, bude se vám hodit:

  • větší hrnec s poklicí
  • kuchyňský teploměr
  • něco na míchání
  • cedník
  • miska s vodou a ledem

Jak na to?

Nejprve ve velkém hrnci zahřejte 1 litr mléka. Počkejte, dokud teplota mléka nedosáhne 46 stupňů, poté přidejte 5 velkých polévkových lžic octa a míchejte. Po 30 sekundách vypněte sporák a přiklopte hrnec poklicí. Nechte odpočívat 5 minut.

Když po pěti minutách sundáte poklici, uvidíte, že mléko se srazilo – nebojte, je to tak správně. Pomocí cedníku oddělte sraženinu od tekutiny. Tekutinu můžete vylít, tu nepotřebujete, zajímají vás sražené hrudky.

jak vyrobit domácí mozzarellu

Nyní přichází ta zábavná část: ze sraženého mléka rukou postupně vymačkávejte vodu a tvarujte z něj bochánek. Až bude všechna voda vymačkaná a bochánek bude mít hezký tvar, dejte ho na 5 minut do misky s vodou a ledem.

Po pěti minutách si už můžete vychutnávat domácí mozzarellu.

Tip: Vyzkoušejte těstovinové recepty s mozzarellou nebo mozzarellu využijte při výrobě low-carb pizzy!

Co říkáte na tento článek?

Pobavilo
0
Užitečné
2
Super
0
Nic moc
0
Trapas
1
Anna Kuklíková
Ačkoliv jsem kreativní osoba, na svou vysněnou módní návrhářku jsem to nedotáhla. Dnes mě najdete na půdě Masarykovy univerzity, kde studuji ukrajinštinu a mezinárodní vztahy. Baví mě historie, psychologie, cestování, asi milion ručních prací a samozřejmě psaní. O své milované Ukrajině jednou napíšu cestopis.

Chci k tomu něco říci

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *